Десетки населени места в Русенско останаха без ток, а част от пътищата бяха затворени за движение заради силния вятър и обледените и скъсани проводници в първия истински зимен ден. Най-сериозен беше проблемът с липсата на електричество в община Иваново, където от 13 населени места само три имаха ток - Пиргово, Сваленик и Церовец. Без електрозахранване вчера останаха боровските села Горно Абланово и Екзарх Йосиф, а също и три места в община Бяла - Гара Бяла, Полско Косово и Босилковци.

И във Ветово също нямаше ток - заради проблем с подстанцията. В община Русе също имаше населени места без електричество - Бъзън, Ястребово, Тетово и Семерджиево, както и части от Басарбово, кварталите „Чародейка“, Средна кула и Долапите. Към 17 ч без ток в община Русе бяха само части от Средна кула, Долапите и Басарбово. 
Главните улици и булеварди се чистеха от 24 машини, а 52 се включиха в разчистването на републиканската пътна мрежа. След заседание на комисията за действия в зимна обстановка снощи кметът Пламен Стоилов нареди чистенето и опесъчаването на основните улици в Русе да продължи през цялата нощ.
За да могат да бъдат разчистени, до следобедните часове се наложи да останат затворени за движение за тирове пътят Русе-Бяла и Русе-Разград, където видимостта през целия ден беше ограничена до 5-10 метра. 
Тежките камиони допълнително затрудниха обстановката, като заради завъртян тир беше затворен пътят между Пиперково и Ценово. В града също се образуваха задръствания по основни булеварди заради закъсали тежкотоварни камиони, тролеи и автомобили. Силно затруднено и за известно време забранено бе движението по булевард „Христо Ботев“, където се наложи да бъде пренасочена техника.
Граждани се оплакаха, че пътуването между Русе и Червена вода е било кошмарно. По думите им там до обед не е минавал снегорин, а образувалата се ледена покривка под снега допълнително усложнява обстановката.