Футболист от молдовския "Милсами" пристигна на проби в "Дунав". 
Василе Ярдан е роден в Кишинев на 20 юли 1993 година. Румънецът е висок 178 сантиметра и е десен бек. Оказа се, че преди няколко години е бил съотборник в молдовския тим със сегашния централен нападател на "Дунав" Исмаил Иса.
"Исмаил няма пръст в идването на румънеца. Василе ще бъде на проби при нас в рамките на два-три дни. Лошото е, че заради неприятното време тренировъчният ни процес не върви много гладко обясни пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров. 
След мача с ЦСКА няма контузени, няма да има и наказани играчи, което е добра новина преди гостуването на ранения в сърцето след домакинската загуба на "Левски" в последния кръг от "Ботев" /Вр/.
А ето какво научихме още за Ярдан. 
Освен за "Милсами" е и играл още за "Дачия" и за "Динамо Аауто". С екипа на молдовския тим има два мача в евротурнирите.
А "Милсами" хвърли бомбата през 2015 година, когато отстрани сензационно "Лудогорец" във втория предварителен кръг за влизане в групите на Шампионската лига. Молдовците взеха мача си в Разград с 1:0, а на реванша надделяха с 2:1.