Издирван от полицията ломчанин, притежаващ множество кухи фирми, трябва да връща 733 хил. лева на "Мега мол", показа разследване на "Утро". От март 2014 г. Камен Иванов Благоев е собственик на Фирма "Дунавски хали" ООД, държаща едноименния супермаркет в затворения преди години търговски център. Дружеството вече се казва "Ка Би Груп" ЕООД и е пререгистрирано в Лом. Според скорошно решение на Окръжен съд Русе то дължи на мола 375 хиляди евро заедно с лихвите, които следва да плати. Нещо, което едва ли ще се случи.
"Дунавски хали" отвори с фанфари през октомври 2012 г., декларирайки амбиции да припомни на русенци вкуса на истинските продукти. Но нищо такова не се получи и клиентите оредяваха все повече, докато в началото на 2014 г. супермаркетът хлопна кепенци, не успявайки да изкара и година и половина. Малко по-късно, останал без един от най-важните си магазини, чието предназначение според стратегията на всеки търговски център е да привлича клиенти и за останалите търговци, затвори и "Мега мол".
Сега се оказва, че за да заработи "Дунавски хали" ООД е получило целеви кредит от търговския център в размер на 375 000 евро. Според договора, сумата е трябвало да се върне заедно с уговорената лихва до 13 септември 2022 г., като лихвата е платима веднъж годишно на 20 декември. През 2013 г. са начислени лихви в размер 5808,82 лв., които не били платени. След 20 март 2014 г., когато "Мега мол" е обявен в несъстоятелност, цялата сума става предсрочно изискуема, но не е платена. 
Междувременно за тези години "Дунавски хали" претърпява няколко трансформации и прехвърляния на собствеността. Първоначално фирмата е притежание на "Нова МП Груп" и Пламенка Иванова. През февруари 2014 г. е продадена на Васил Янакиев за 68 лева. През март 2014 г. от него за 200 лева я купува Камен Благоев и я преименува в "Ка Би Груп" ЕООД като измества и седалището й в град Лом. От записите в Търговския регистър не се вижда фирмата да има каквато и да е дейност. Собственикът й Камен Благоев притежава още двадесетина такива кухи дружества. Името му изплува след шокиращото шесторно убийство в Нови Искър в началото на януари, когато се оказа, че една от жертвите - Неделчо Юнаков, му е прехвърлил фирмата си "Бау Консултинг Мениджмънт". Тогава в различни медии излезе информация, че срещу скромни суми на името на Благоев са прехвърляни фирми с огромни задължения. Полицията многократно го е издирвала на адреса му в Лом, но Камен от години не живее в там. Последните му следи се губят във врачанското село Селановци, където е живеел с местна жена на семейни начала. Познати и приятели на Камен предполагат, че в момента е някъде зад граница, най-вероятно в Германия.