Управата на ФК „Дунав“ разтрогна вчера договорите на Даниел Пехливанов и Махамаду Н`Дайие. Раздялата с двамата стана факт по взаимно съгласие. Малко по-рано „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Людмил Киров.

- Г-н Киров, как ще коментирате новината с освободените футболисти?
- Честно казано, не ми се говори. От много приказки няма полза. Ще кажа само, че с дребни душици не може да се печелят победи. Аз искам да виждам бойци - такива като Мартин Ковачев, Георги Динков, Красимир Станоев, Божидар Васев, Христо Попадийн, Петър Патев. 
- През миналата седмица се разделихте с Александър Александров, а сега и с нови двама. 
- Желая им успех! Може би ще бъдат добри и полезни в отбори като "Струмска слава". Трябва да търсим нови играчи и ги търсим. 
- Какво си мислите 48 часа след мача с ЦСКА?
- Че във футбола се печели с голове. Точките идват само с голове. Какво ни топли, че играхме добре, а загубихме! Като цяло не мога да подмина факта, че отборът се представи добре - и то във всички фази на играта. Не мисля, че отстъпвахме срещу пълен със звезди и чужденци отбор на съперника. А и във футбола няма логика. Тимът на "Ботев" /Враца/ не е по-добър от  "Дунав" - видя се в по-предишния кръг - но отиде в София и победи "Левски"! Късмет ли е, що ли, но точките заминаха към Враца. Този пуст късмет непрекъснато ни подминава.
- Сега ви чака мач с "Левски".
- Ами, трябва да вдигнем глави и да се борим. Пак казвам - не ми се говори. По-добре да спрем дотук.