Протест на Окръжна прокуратура срещу присъда срещу обвинен за отвличане и опит за убийство разглежда днес Апелативният съд във Велико Търново.
 На 10 юни 2015 година Славомир Стоичков отвлече от Търговище бившата си любима Невена Р., взе насила колата на своя далечна братовчедка Милица и я откара в къща за гости в Писанец. Там 24-годишното тогава момиче изживя кошмара на живота си - увещания да се върне при насилника, заплахи и опит за убийство, от който се спаси с риск за живота и здравето си - като скочи от прозореца и успя да избяга. Малко по-късно Стоичков бе задържан.
На 20 март тази година младият мъж получи 10 години и половина затвор от Окръжния съд, а за кражбата на колата - още 4 години зад решетките и му взеха книжката за седем години. По обвинението за отвличане обаче бе изцяло оправдан и така общото наказание остана затвор при строг режим за 10 години и половина, 7 години лишаване от право да управлява автомобил и изплащане на 15 000 лева обезщетение на Невена за нанесени неимуществени вреди.
Прокуратурата обаче настоява за по-строга присъда.