Русе получава поредното признание като спортен град и добър организатор на големи турнири. През 2022 година тук ще се проведе световното първенство за младежи и девойки до 23 години, съобщи Стефан Николов от Управителния съвет на Българската федерация по борба.
Новината дойде по време на церемонията за награждаване на световната шампионка по свободна борба Тайбе Юсеин и вицешампионката Биляна Дудова, които получиха картини с русенски сюжети и парични премии от кмета Пламен Стоилов. В нея освен Николов участваха първият русенски треньор на шампионката Сава Семков, президентът на клуба Валентин Ангелов, заслужилият треньор Георги Ачев и Иван Йорданов, брат на почетния президент на федерацията Валентин Йорданов.
Състезателката на „Левски“ Тайбе е възпитаничка на русенската школа, а Биляна е звездата на „Юнак“ /Рс/.
Пожелавам ви медали от олимпийските игри в Токио. Вие сте пример за младите. Благодаря на Валентин Йорданов за усилията му да поддържа русенската борба на високо ниво, обърна се кметът към своите гостенки и припомни, че от 1 до 3 март догодина Русе ще бъде домакин на силния международен турнир за мъже „Дан Колов“.
Щастлива съм, че се върнах у дома, заяви пък Тайбе Юсеин.
Двете елитни състезателки дариха кмета с плакет и с тяхна обща снимка от шампионата в Будапеща. 
С топли думи към момичетата се обърнаха още Ангелов, Семков и Ачев. 
Изгледах първенството от край докрай. Медалите на тези прекрасни състезателки не са случайни. Ако съдбата ги предпази от контузии, ще спечелят отличия и в Токио, каза Георги Ачев. 
След това Биляна и Тайбе гостуваха на ученици от Спортното училище, където раздадоха десетки автографи. Посланието на треньорите към децата бе да следват примера на звездите.
Тайбе не пропусна нито една тренировка, а доколкото си спомням, завърши със само една петица. Всичките й други оценки бяха отлични, върна се назад Семков.
Турът на националките завърши с посещение на групата по борба в училище „Иван Вазов“.