Нови 7725 лева потънаха в джобовете на телефонните измамници, които като че ли поразредиха ударите, но пък увеличиха прибираните суми.
В четвъртък около 13.30 часа на домашния телефон на 87-годишна русенка се обадил мъж, който се представил за инспектор Веселин Тодоров от МВР и започнал да реди обичайните лъжи как е набелязана от измамници, но полицията е по следите им и иска помощ за залавянето им. Разтрепераната баба признала, че има 7725 лева вкъщи, като 7500 била изтеглила предния ден от банков клон на улица "Доростол", а полицаят ловко й измъкнал адреса и номера на мобилния телефон. 
Докато се изповядвала пред "властта", джиесемът на жената звъннал и се понесли заплахи: "Госпожо давайте парите, защото лошо ви се пише и ако ви намеря, ще ви убия с нож в гърлото!".
Слушащият сценката "полицай" първо я накарал да завие парите във фолио и да ги сложи в хладилника, а след пет минути й наредил да ги хвърли през терасата.
След като повече от час не дочакала обещаното незабавно връщане на парите, жертвата се обадила на съсед, който направил едно от най-правилните неща в такива случаи - веднага сигнализирал за престъплението на тел.112. За съжаление обаче, вече било твърде късно, за да се предотврати измамата.