Ново нагло изстъпление на пътя може да остане безнаказано и да подхрани у определена група хора чувството, че всичко им е позволено, ако не бъде открит шофьорът на БМВ със затъмнени стъкла и без номера, опитал да прегази двама полицаи.
В четвъртък следобед смесен екип от КАТ и Първо РПУ извършвал проверка за готовността за зимата на автомобилите до Висшето училище по агробизнес на бул."Цар Освободител". Около 15.30 часа откъм автогарата се задало БМВ с тъмни стъкла, без регистрация, само с поставена на предното стъкло табела с български номер. При вдигането на стоп палката шафьорът намалил, но вместо да спре, насочил колата към полицая. Той успял да отскочи назад, след което колата тръгнала на заден ход към колегата му. Първият полицай обаче извадил пистолета си и стрелял в челното стъкло на колата със стоп патрон. Вместо да спре шофьорът натиснал докрай газта, завил по бул."Христо Ботев" и на кръстовището между кварталите "Дружба" и "Чародейка" завил наляво и поел към квартал "Родина". 
Патрулката го следвала, но в района на улица "Згориград" беглецът успял да се изплъзне. Малко по-късно БМВ-то е открито изоставено в "Родина" с пробито предно стъкло, но от пътуващите в него двама мъже нямало и следа.
Колата е прибрана, а проверката показала, че поставеният на предното стъкло номер е на друг автомобил. Бегълците се издирват под наблюдението на прокуратурата.