Старши треньорът на волейболния „Дунав“ Петър Шопов заяви пред „Утро“, че няма драма в раздялата с посрещача Иван Петров. Както стана ясно, Петров си тръгна от Русе преди няколко дни и премина изненадващо в „Левски“.
„Историята тръгва с обаждане на Владимир Николов /старши треньор на „Левски“/ до Иван. Казал му, че заради многото контузени играчи има нужда от човек на тази позиция. Поговорихме с Петров. Той каза, че би предпочел да се прибере в София, тъй като семейството му е там, а и при нас не получава достатъчно време за игра. Разделихме се спокойно“, обясни Шопов.
Старши треньорът допълни, че има вариант за заместник за Петров.
„Ще работим за ново попълнение. Когато има повече яснота, ще излезем с официално съобщение“, каза наставникът.
Неговите очаквания са за успех в утрешния домакински мач срещу „Миньор“ /Перник/, който ще се играе от 17 часа в зала „Дунав“.
„Всички момчета са в добър тонус след успеха срещу „Добруджа“. Състезателите са готови да прибават нова победа. Нямаме болни и контузени хора, ако изключим някои дребни всекидневни болежки, каквито въобще не броим. Очаквам пълни трибуни. Откакто съм тук, виждам, че русенската публика е компетентна и обича волейбола“, завърши Шопов.