Председателят на Адвокатската колегия в Русе Людмил Павлов е един от четиримата номинирани от цялата страна за Адвокат на годината. Голямото признание идва след успеха на Людмил Павлов в едно от знаковите не само за Русе дела. Той бе защитник на пенсионера Петко Илиев от Бяла, който простреля крадец на грозде в лозето си в края на август миналата година. В крайна сметка съдът определи, че това е станало при неизбежна самоотбрана и възрастният мъж бе оправдан.
Церемонията по връчването на наградите в конкурса Адвокат на годината ще се състои в събота вечерта в хотел „Маринела“ в столицата.
Людмил Павлов вече получи едно професионално отличие на тържественото събрание по случай 130-ата годишнина от приемането на първия закон за адвокатурата на 22 ноември 1888 година. На тържеството в хотел „Шератон“ в София председателят на русенската колегия бе удостоен с грамота от Висшия адвокатски съвет за утвърждаване авторитета на Българската адвокатура. Същата награда е дадена на секретаря на колегията адвокат Емил Тодоров, а бившият й председател Николина Мянкова получи плакет.