Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите, заложени в коалиционното споразумение. Това заяви новоизбраният вицепремиер Марияна Николова, предаде БГНЕС.

„Отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото“, смята Николова по отношение на новата си длъжност.

Тя подчерта, че в ресора на подалия оставка Валери Симеонов са били включени много министерства и държавни агенции, но не знае дали той ще бъде потвърден или изменен, защото е прерогатив на министър-председателя. „Ако той (ресорът – бел. ред.) бъде запазен, моят приоритет ще бъдат икономиката и демографската политика. Също така не е без значение и здравеопазването. Интерес за мен представляват и децата, защото те са нашето злато. Ако ресорът на отговорност е свързан с Държавната агенция за закрила на детето, аз ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на децата“, каза още тя.

На въпрос дали се притеснява от факта, че партия „Атака“, която е част от управляващата коалиция, не подкрепя нейния избор, Николова отговори: „Аз не мога да коментирам представителите на „Атака“. Аз съм излъчена като вицепремиер от коалиция „Обединени патриоти“ и съм избрана от Народното събрание“.

Тя заяви готовност за разговор с всеки един народен представител и обсъждане на важните въпроси. Марияна Николова отправи и молба към всички медии да ѝ бъде даден толеранс в рамките на 1-2 седмици, в които да се запознае с всички политики и приоритети на кабинета, след което ще отговаря на всички журналистически въпроси.

„Считам, че имам подкрепата на кабинета и считам, че ще има приемственост в последователната политика, която правителството води за изпълнение на своята програма“, допълни още Николова.