Служителите на „Спортни имоти“ започнаха да почистват и подготвят вчера терена на Градския стадион за съботния мач от 16-ия кръг в първенството на Първа лига между отборите на „Дунав“ и ЦСКА. Дано игришето, което се заблатява и при невинни дъждове, издържи в един от най-важните двубои на русенския отбор, който ще се играе от 15 часа.
Футболистите на „Дунав“ ще тренират днес, утре и в петък на терена в Русенския университет. Идеята е да се запази игрището на клубната база в „Здравец“. 
„Условията за игра ще се еднакви и за двата отбора. Тренировъчният процес е под контрол. Момчетата се готвят сериозно. Единственото, което мога да си пожелая, каквото и да е времето, да имаме подкрепата на повече публика“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров   
Всички в отбора били здрави, включително болният доскоро капитан Мартин Ковачев и контузеният централен нападател Ахмед Ахмедов. 
Бразилският халф, на когото, както стана ясно преди няколко дни, клубното ръководство купило самолетен билет, щял да пристигне в България на 5 януари.
В същото време се разбра, че ЦСКА ще пристигне в Русе с Рафаел Енрике. Бразилският нападател на „червените“ не бе играл от юли, когато счупи ключицата си в мач от Лига Европа срещу „Рига“. Той обаче вече бил готов за игра. 
Притесненията при „армейците“ са свързани с контузения национал Кирил Десподов, който получи травма по време на лагера на държавния отбор. Десподов бе пратен на лечение в Сърбия, върна се, дори тренира вчера, но не е сигурно, че ще попадне в групата за мача в Русе.