Предсрочно пуснат от затвора рецидивист отново отива зад решетките заради кражба на колекции от пощенски марки, стари монети и вехти медали за общо 575 лева.
През пролетта на 2013 година Е.М.С. бил осъден от Окръжния съд на 4 години лишаване от свобода за два грабежа. След малко повече от три години молбата му за предсрочно освобождаване за добро поведение била удовлетворена и той наел квартира в блок в квартал Централен южен район. Хазайката му дала две стаи, а третата, в която се намирали нейни вещи, заключила.
В края на септември Е.М.С. спрял да плаща наема и собственичката на жилището му дала ултиматум да се издължи или да освободи жилището. Тогава рецидивистът разбил заключената стая и открил класьори с пощенски марки, стари монети и банкноти, колекция от ордени и медали, както и позлатени висулки и два дамски часовника, които решил да продаде. Посетил свой стар познат нумизмат, който му повярвал, че колекцията не е крадена и я купил. Хазайката обаче разбрала, че е ограбена от избягалия си наемател и подала сигнал в полицията. 
След издирване Е.М.С. е заловен година по-късно и предаден на съд, който го прати обратно в затвора за три години. Вещите и монетите са открити и върнати на собственичката им.