Куриер на телефонни измамници, направили удар за 82 000 лева в Русе, смята, че наказанието му е несправедливо и го оспорва в съда.
Само за седмица в началото на юли 2017 година 42-годишният Паруш Парушев успял да вземе над 120 000 лева от жертви на измамници в Плевен, Габрово и Русе. В първите два града четирима дядовци били подлъгани да дадат 37 500 лева, които Паруш взел и предал нагоре по веригата според даваните му инструкции. При петата измама обаче влязъл в капана. 
На 17 юли на възрастна жена на ул."Борисова" се обадил мъж, който се представил за криминолог. Той обяснил на бабата, че неговите хора са разбили квартира на бежанци, които смятали да нападат беззащитни хора и сред тях била и самата тя. После хвърлил обичайната въдица - трябва да ни помогнеш, колкото повече пари им дадеш, толкова по-дълго ще лежат в затвора, а ти ще си получих всичко обратно още същия ден.
Жената с готовност приела да съдейства и хвърлила през терасата си торбичка с 28 000 лева, която Паруш взел. Малко по-късно обаче й се обадил мъж, който се представил за лекар и казал, че са оперирали дъщеря й от сериозно заболяване, но трябват 30 000 лева. Жената отново хвърлила торбичка с исканите пари, водена от убеждението, че така престъпниците затъват още по-дълбоко. Паруш прибрал и тази торбичка.
След като усетили, че лесно получават суми, които биха стреснали не само огромната част от всички пенсионери, а и повечето от работещите, измамниците  поискали още 24 000 лева, за да изтупат докрай брашнения чувал. И успели - от терасата полетяла поредната торбичка, този път пълна с 8000 лева и златни накити за 16 000 лева. Този път обаче мъжът на бабата решил още повече да помогне на полицията, надникнал през терасата и не само видял мъжа, който взема парите, а и записал номера на пежото му.
Семейството зачакало някой да му върне вложената в борбата с престъпността внушителна сума, но с всяка следваща минута подозренията, че това няма да стане набъбвали и направили единственото разумно нещо този ден - позвънили в полицията и дали записания от мъжа автомобилен номер. Така в района на 9-ти километър Паруш бил заловен с плячка на стойност 82 000 лева.
По време на разпитите задържаният признал за другите четири измами в Плевен и Габрово и бил предаден на съд. На 20 април тази година Парушев е осъден на 5 години и половина затвор от Районния съд, които той смята за прекалено много и обжалва. Окръжният съд обаче не уважи искането му и потвърди присъдата.