Възпитаникът на русенската футболна школа Ивайло Стоянов, от десетина години треньор в академията на "Литекс", а от няколко сезона в тима на ЦСКА с футболисти до 19 години, беше за кратко в Русе и даде кратко интервю за "Утро".
- Иво, накъде вървят българските школи?
- Работим, лошото е, че резултатите не се виждат. Има талантливи момчета, винаги ги е имало, но някаде се къса нишката. Специално за ЦСКА мога да кажа, че Гриша Ганчев направи прекрасни неща за обновяване на базата. На едни руини преди няколко години днес имаме много добри условия зо подготовка.
- Какво е нивото на Елитната юношеска лига?
- Не е високо, въпреки че тук-там виждам отделни проблясъци.
- Защо детско-юношеският футбол тъпче на едно място?
- Много съм мислил по тази тема. Наскоро бях в Италия. Спокойно мога да кажа, че българските треньори не отстъпват по нищо в тренировъчния процес на западните си колеги. Не видях нещо ново, нещо уникално и специално, което да ни смае. Културата обаче е друга. Всяко дете е възпитано да се раздава в подготовката. Какво се получава при нас? Че аз само по време на мачовете губя десетина минути, за да подвиквам на играчите да не се разправят със съдии и съперници. Само с високо самочувствие не става.  
- И какво излиза?
- Че всичко се свежда до манталитета. Не го ли променим, ей така ще работим с всички сили и ще се тормозим, без да се виждат ярки резултати. Който се труди и мисли само за футбол, той ще успее.