Пътят Русе-Кубрат е просто непроходим - дълбоки ями по асфалта, дупка до дупка, множество неравности и липса на маркировка, което при зимни условия е изключително опасно. Търпението ни вече се изчерпа! Още колко да чакаме? На всички ни омръзна да плащаме високи данъци, а да сме принудени да пътуваме по този изключително разбит път, който не е ремонтиран повече от 30 години. Това заявиха жителите на село Тетово, които днес от 10 часа ще блокират републиканския път. Те ще излязат и ще затворят участъка на разклона за Кубрат и Смирненски, а жителите на Червена вода и Кубрат ще подкрепят протеста на тетовчани срещу разбития път. Очаква се в блокадата да се включат транспортните фирми в района, а също и тежкотоварна техника, защото положението наистина е нетърпимо.
Въпреки че Пътната агенция обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да направи основен ремонт на 46 километра от второкласния път, хората в района не вярват на институциите. 
На кого да вярваме? От години ни обещават този ремонт да стане факт, но нищо не се случва. Има обявена поръчка, но няма осигурени пари и ремонтът пак остава в плановете. На места пътят изглежда като бомбардиран, навсякъде е обрасло. В Южна България пътищата не са в такова състояние, ние тук сме изоставени, коментират жителите на Червена вода. Тяхното основно искане е да се изгради обходен път, който да облекчи движението по главната пътна отсечка.  
През годините жителите на русенските села Червена вода и Тетово изпращаха редица жалби и писма с исканията си до отговорните институции, провеждаха и многобройни срещи с представители на местната и държавната власт, но без резултат. Преди седмица най-сетне се появи крехък лъч надежда за ремонт на изровения път. От Пътната агенция пуснаха обществена поръчка за основен ремонт на отсечката от 46 километра на пътя Русе-Кубрат за над 40 милиона. Парите за изпълнението на дейностите обаче не са осигурени, а е планирано да се кандидатства за финансиране по оперативна програма „Региони в растеж“, при спестени пари по нея. 
Това са празни приказки, едно замазване на очите. Омръзна ни вече да ни лъжат. Ще настояваме и за среща с представители от София, които да дойдат най-сетне на място и да ни чуят. Няма да спрем, докато не видим машини, които да правят цялостно преасфалтиране на пътя, категорични са жителите на двете русенски села и Кубрат. Те допълниха, че по време на блокадата на пътя ще подкрепят и масовите прoтести срeщу висoките цени на гoривата и всички останали безобразия в страната.