ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ РУСЕ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ РУСЕ,

Нека в навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва всяка година през третата неделя на месец ноември, отдадем нашата почит към жертвите и изкажем съболезнования на техните семейства!
Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на страната ни стотици губят живота си, а хиляди получават тежки увреждания, с които остават завинаги! Всичко това води до траен и изключително болезнен белег в живота на пострадалите, както и на техните семейства и близки!
Нека не забравяме, че голяма част от произшествията по пътищата са предотвратими! От началото на годината до днес 540 души по пътищата на страната ни са загубили живота си и повече никога няма да бъдат до своите близки и приятели! Всеки от нас може да даде своя принос като бъде по-толерантен на пътя и стриктно спазва Закона за движение по пътищата и така да намали броя на пострадалите в тази нелепа война! Безопасността на движението представлява споделена отговорност и нейното подобряване трябва да намери място в ежедневието на всеки един от нас!
Нека на този ден изкажем благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят докрай за техния живот!
ГАЛИН ГРИГОРОВ
Областен управител на област Русе