Клиентите на А1 вече могат да подписват документи и да сключват договори с оператора без да е нужно да посещават физически магазин на телекома или да разменят хартиени копия по куриер. Това става възможно чрез новата услуга „Един клик“, която предоставя опция за използване на квалифициран електронен подпис (КЕП). 

Тя идва с помощта на приложението Evrotrust, което е достъпно както за Android, така и за iOS смартфони и таблети. 

Как може да се използва услугата Един клик от А1:

  1. Инсталация на мобилното приложени Evrotrust. Процесът на регистрация изисква идентификация и избор на парола за получаване на персонален квалифициран електронен подпис. 
  2. След получаване на новия договор с А1 през приложението, клиентът разполага с 24 часа да се запознае подробно с него, преди да го подпише. 
  3. След като се е запознал подробно с договора, клиентът единствено трябва да въведе своята парола за потвърждение, за да има електронно подписан договор. 
  4. Клиентът получава дигитално копие от своя договор с А1, което се пази в приложението за период от 10 години и до което има достъп през целия период.

Електронният подпис от А1 се предлага при онлайн подновяване на договор за мобилна или фиксирана услуга, както и при поръчка на нова услуга за дома от А1. Това може да се осъществи през електронния магазин на компанията или при покупка по телефона. 

Услугата не е достъпна единствено при поръчка, която изисква доставка на устройство или SIM карта с куриер. 

Новата услуга е в унисон с дигиталната стратегия на А1, целяща да пренесе българския потребител в новото време. 

Що се отнася до хората, избирайки вече да подписват договорите си електронно, те стават важна част от мисията на телекма за отговорно отношение към околната среда с по-малко отсечени дървета и по-малко вредни емисии.