50-годишен мъж почина, след като е бил намушкан в бързия влак Пловдив - София в района на Вакарел. По първоначална информация причината е възникнала свада.

Сигналът е получен около 8 ч. тази сутрин от началник гара Вакарел, а влакът е спрян в района на гарата.

По информация на bTV мъж прави забележка на жена от ромски произход в едно от купетата. Тя изважда нож и с един удар го поваля. Ударът е изключително прецизен, защото попада директно в сърцето на 50-годишния мъж. Въпреки това той все още е жив, когато идват екипите на Бърза помощ, но нараняването е смъртоносно. Жената е била придружавана от дете. Тя е избягала от влака, но е заловена малко по-късно от полицията.

Огледите на мястото продължават и в момента.

По-късно от БДЖ съобщиха, че международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява в гара Вакарел от 8:01 ч. поради възникналата саморазправа между пътници.

В композицията се извършват оглед и следствени действия от компетентните служби, което не позволява влакът да продължи своето пътуване.

Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътници, като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 9:12 ч.