Фенклубът "Дунав завинаги" и футболистите от представителния тим на "Дунав" ще си подадат ръка за благотворителен футболен мач в помощ на двегодишната Лори, която се нуждае от скъпоструваща операция в чужбина. Момиченцето страда от вроден дефицит на бедрената кост. Към момента не достигат около 50 000 лева, а вече има насрочена дата за интервенцията, която не бива да се пропуска по никакъв начин. 
По инициатива на феновете и след светкавичния положителен отговор на футболистите двата тима ще се съберат тази неделя на клубната база в квартал "Здравец". Мачът ще се играе от 10 часа на изкуствения терен. Входът ще е 5 лева, малко, но ценна помощ за Лори. Който желае, дори и като зрител, може да стане част от благотворителното събитие. А който има възможност, разбира се, може да остави в касата и повече левчета. 
Интересното е, че старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров ще играе за отбора на феновете. 
Киров трябваше да поведе днес отбора си към Букурещ за контролен мач срещу "Волунтари". Проверката обаче пропадна по искане на румънците, които се оплакаха от голям брой контузени играчи.