Учител по физическо възпитание в елитно основно училище в центъра на Русе се изправя на съд за педофилски изстъпления с три малолетни момичета в различни периоди от 2013 до 2017 година. Делото срещу И.А. /всички имена са умишлено премълчани по етични съображения/ е насрочено за 21 ноември в Окръжния съд.
Преподавателят на възраст под 40 години, женен, с  дете, си набелязвал жертва сред седмокласничките и започвал да я преследва, като я заплашвал с двойки по физическо възпитание и оставяне на изпит. Тъй като за децата това е последна година от основното образование, три от момичетата с по-слаба психика се поддали на натиска и се оставили да бъдат целувани, прегръщани, опипвани и изпълнявали перверзните желания на натрапника. Всичко това ставало обикновено в стаичката до физкултурния салон, където учителят се преоблича за часовете по физкултура, а жертвите били от отбор, който той подготвял за състезания.
При едно от момичетата дори се развил нещо като Стокхолмски синдром - влюбило се до полуда в мъчителя си, когото започнало да възприема като мъжа с главно М в живота си. Перверзният педагог пък коварно наливал не масло, а бензин в огъня чрез провокативни съобщения в интернет. Всичко рухнало, когато заслепеното от чувства момиче разбрало, че „любимият“ й посяга на нейни съученички. Грозното откритие го накарало да се нагълта с хапчета в опит да сложи край на живота си, за щастие неуспешен.
С последната омотана в мрежите му седмокласничка, която още не била навършила 14 години, извратеният специалист по физическо възпитание стигнал до крайност и за два месеца - от 17 октомври до 19 декември миналата година, извършил 10 полови акта. 
Малкият ад за жертвите приключил, след като родители научили от децата си за смущаващи моменти в поведението на учителя и подали сигнал до директора на училището, че вероятно има нещо нередно. Веднага последвало разпореждане в спортния салон да бъдат поставени камери за видеонаблюдение, а малко след това, в началото на декември миналата година, физкултурникът излязъл в болнични. Връзката му с последното момиче обаче продължила. Един ден седмокласничката била с родителите си, когато видяла възлюбения си учител и се хвърлила на врата му, а майка й и бащата й онемели. Това ги накарало по-късно да проверят мобилния телефон на детето си, където открили любовните писма и подали сигнал до директора с потресаващи факти и подробности. По най-бързия начин била уведомена полицията и И.А. е арестуван на 19 декември в дома му малко преди да тръгне за чужбина. Оттогава се намира в следствения арест.