С тамян може да премахнете отрицателната енергия в апартамента лесно и с минимални разходи
Какво не знаете за тамяна като цяло преди да го ползвате в апартамента си?
Истинският тамян е смолата на рядкото дърво Boswellia, което расте в пустините на Арабския полуостров в Източна Африка и Индия. От кората на дървото се получава млечен бял сок, който се оставя да се втвърди в продължение на няколко дни, след което се остъргват капчиците от тази смола.
Приготвянето на тамяна за горене е цял ритуал. Ето нещо интересно!
В Атон, за да се подготви сместа, монасите смилат смолата, добавят към нея ароматни масла, вода и полученото "тесто" се търкаля и се оформя по дължина. След това "наденичките" се нарязват на малки парчета и се изсушават.
От незапомнени времена, въздухът на християнските църкви е пропит от благоприятния аромат на тамян. Димът му, стремейки се нагоре, символизира молитвите на вярващите, които се издигат към Небето.
Митове и суеверия са свързани с използването на тамяна, а народната медицина е пълна с рецепти с тази ароматна смола.
Всеки знае, че тамянът се използва по време на молитви. Наистина защо се кади тамян в православните църкви? Смята се, че така се изразява благодарност и любов към Бог.
Дори египетските жреци забелязали, че епидемиите заобикалят храмовете, ако те кадят с тази смола.
В ориенталската медицина се смята, че ароматът на тамян помага да се възстанови и укрепи енергийната защита на човек, а също така да се контролира потокът на мислите.
Според модерните ароматерапевти, тамянът има антисептични, затоплящи, хемостатични и релаксиращи свойства.
Ароматът е чудесен за медитация, така всеки, който иска да се отпусне след тежък ден, може да го използва, да облекчи напрежението и да се подготви за сън.
За какво помага в апартамента?
Ако запалите тази смола в апартамента си, може да махнете отрицателната енергия. Тамянът за тази цел е по-добре да се купи от църква. Също така по време на изчистване на апартамента от отрицателна енергия е хубаво предварително да има ред в него.
Нужно е да изхвърлите боклука в апартамента, да премахнете праха, да изстържете всякаква мръсотия. Тогава наистина ще махнете отрицателната енергия. Миризмата е специфична, но после постепенно намалява. Хубаво е преди зимата да направите тази процедура. Определено няма да съжалявате.