Русенският автомобилен производител "Sin Cars" вече има първите прототипи на електромобила си за градска среда, за производството на което готви IPO /първично предлагане на акции/ за 20 милиона лева на Фондовата борса. В момента се правят първите коли, предназначени за клиенти от Индия, където фирмата има партньори и предложение да се сглобяват автомобилите, съобщи собственикът й Росен Даскалов в интервю за Блумбърг България. 
"Планирано е производството на различен вид автомобил. Това е една платформа, която по начин на производство прилича на автобус с умалени размери, с една тръбна конструкция, отколкото на стандартен автомобил, но също така се доближава по конструкция на вече произвежданите от компанията състезателни автомобили. В тази тръбна конструкция, на 30 см височина от земята, е интегрирано абсолютно всичко необходимо за движението на автомобила - електромотор, скоростна кутия, системи за управление, контролери, батерии, окачване".
Конструктивната цел на производителя е да няма основни елементи на автомобила извън тази платформа, за да се улесни надграждането му според изискванията на всеки клиент. Върху тази платформа впоследствие може да бъде прикачена товарна платформа, платформа за превоз на пътници, такава за удоволствие през лятото - като кола за плажа дори, а комбинациите в тази посока стават много на брой, съобщи Даскалов.
Първата пазарна цел на това производство според него е задоволяване на българския пазар, вече има интерес от страна на големи фирми за доставки за градската среда. Другите пазарни територии, към които е ориентирано това производство, са големите европейски градове, с новите екологични изисквания, които те трябва да изпълняват в организацията на транспорта си в градска среда.
Според Даскалов, електропреносната мрежа на големите държави се нуждае от 10-годишен период, за да се трансформира така, че да позволява зареждането на голям брой електромобили. Затова мениджърът се е насочил към малките електромобили, с батерии от 10 до 30 кВт, което означава от 150 до 400 км пробег. След еднодневен преход автомобилът ще се зарежда вечер в дома на собственика, без използването на междинни станции.
Базовата цена на бъдещия електромобил на "Sin Cars" ще бъде около 10 хил. евро, но това ще е автомобил, който няма да бъде оборудван с мултимедийни системи, специални климатични инсталации, със супер луксозен интериор и с кожени седалки. Това ще бъде типичният тип "баничарка", подобрен вариант на малките ванове, които масово се използват в момента от малкия бизнес.