Пари за ремонт на улица в Тръстеник, община Иваново, може и да няма, но за бонуси на кметовете се намират. За някои по една брутна заплата, а за Първия в общината - две. Това е резултатът от поредната битка на малкия човек с големите /или поне изживяващите се като такива/ началници.
Улични дупки и разбита настилка вгорчават живота на Снежана Тодорова от Тръстеник, която се придвижва с инвалидна количка. 62-годишната жена е прикована към инвалидния стол от 18 години, а заради окаяното състояние на улицата пред дома й преминава оттам изключително трудно и вече е счупила една инвалидна количка. Ситуацията се е усложнила още повече след ВиК авария, което наложило отсечката, която има и наклон, да бъде допълнително разкопана.
Нова количка ми се полага на десет години. Счупих една и със собствени средства, които съм изстрадала, си купих нова, която струва 3000 лева, но и тя е на път да се счупи. Сигнализирах кмета на селото, но без резултат. Обърнах се и към кмета на община Иваново, като му казах, че ще пиша и до телевизиите, а отговорът беше: „Пиши, където искаш“, разказва жената. 
Проблемът не е толкова голям. Има дупка от два квадрата, която е вследствие на ВиК авария. Мястото е заринато, но все още не е дооправено, каза кметът на Тръстеник д-р Атанас Атанасов, който вчера беше в отпуск. Той увери, че ще бъдат взети необходимите мерки, като отбеляза, че има приоритетни улици, които се ремонтират. Улицата, на която живее Снежана, не е централна и се ползва от около трима-четирима души, допълни още кметът.
В Тръстеник има около десет души, които са в инвалидни колички, като се оказа, че и други се оплакват от лошото състояние на улиците. 29-годишната Ивелина Димитрова живее на една от главните улици - от центъра до гробищата, и сподели, че също е изключително затруднена в придвижването си. Ситуацията се усложнява още повече при дъжд, когато отсечката се превръща буквално в блато. Нехайството в това отношение показва, че хората с увреждания са лишени от достъпна среда, коментират прикованите към инвалидните си колички тръстеничани.
В същото време за поредна година кметовете на селата в Иваново, както и зам.-кметът на общината Пламен Дончев ще получат бонуси за добре свършена работа и постигнати добри резултати за деветмесечието на 2018. Решението беше взето на сесията в края на октомври и е предпразничен бонус за осемте кметове на селата и четиримата кметски наместници. Допълнителното възнаграждение за тях е в размер на една брутна работна заплата. 
Кметът на Иваново Георги Миланов ще получи още по-щедър бонус - той ще се радва на премия в размер на две брутни работни заплати. 
Един от мотивите за решението е, че е направен основен ремонт на уличната мрежа в Сваленик, Щръклево, Иваново, Табачка, Червен, Тръстеник, Мечка и Пиргово.