Двама българи се забъркаха в сериозни неприятности в Румъния, след като бяха заловени от смесени българо-румънски гранични екипи да пренасят високорискови нелегални стоки, съобщи румънската Гранична полиция.
По-тежък е случаят с 49-годишния Т.Р., придружаван от 44-годишна украинка. Двамата са спрени в петък около 20.45 и автомобилът им - лекотоварно „Пежо“, е подложен на щателна проверка по метода Анализ на риска. Проверката се оказва напълно оправдана - на различни места в колата се откриват приклади, картечни ленти, затвори, спускателни механизми, щикове, ножове и други оръжейни части. Общият брой на находките е 203.
При разпитите двамата заявяват, че притежават оръжеен магазин у нас, а военната продукция била за участие в специализирано изложение в Чехия. Срещу тях е заведено дело.
Около 10.30 часа същия ден и шофьор на български тир се опари при опит да вкара незаконна стока в северната ни съседка. Караният от 60-годишния Д.Х. жълт тир „Рено“ с пратки от България за Румъния е проверен с повишено внимание, при което излизат 1774 ампули „Нордитропин Симплекс“, съдържащи хормона на растежа соматропин, който е в групата на анаболите и е част от списъка на забранените за употреба от спортисти вещества.