Близки и приятели учредиха фондация на името на зверски убитата телевизионна водеща Виктория Маринова. Това съобщи пред „Монитор“ бившият й съпруг Свилен Максимов, който бе сред участниците в съботното бягане по обичайния й маршрут.
Инициативата „Виктъри рън“ е организирана в нейна памет и идеята е стартовете да се провеждат всеки месец.
Със средства на основателите на фондацията е изградено осветление и видеонаблюдение на бетонната алея край Дунав, където Вики бе убита на 6 октомври от Северин Красимиров, докато спортува. Изсечени са и храстите, което осигурява безопасността на хората, които тичат там или карат велосипед. 
Благотворителният концерт в памет на Виктория ще се състои на 2 декември в „Арена Монбат“. Изтъкнати наши изпълнители като Георги Христов, Йорданка Христова, Орлин Павлов, Дичо, Силвия Кацарова, Теди Кацарова и други са потвърдили, че ще участват в инициативата под мотото „Направи добро на непознат“.
„Концертът ще е едно продължение на това, което Виктория правеше. Всеки ще може да си купи сертификат за дарение за фондацията, като тези пари ще се използват по Коледа и Нова година за добрини на непознати хора. Разбира се, който няма възможност да направи дарение, ще може да влезе в залата свободно и да гледа концерта“, обясни Максимов.