Германска компания ще разкрие стотици нови качествени работни места в района на Русе, стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията „BADER GmbH & Co. KG“, която се проведе в Службата ни по търговско-икономически въпроси в Берлин.
„BADER“ е в Топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са им водещи автомобилни производители като „Мерцедес“, БМВ, „Ауди“ и др. Компанията планира да обособи фабрика у нас за луксозно покритие на автомобилни седалки и щамповане на елементи, като целта им е да стартират производство през втората половина на 2019 г. При пълна заетост предприятието ще осигури между 700 и 800 работни места в региона.               „BADER“ са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Те имат повече от 11 300 служители и производства на пет континента. 
„Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица насърчителни мерки за стратегически инвеститор“, каза зам.-министър Александър Манолев. 
Той акцентира, че автомобилостроенето е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика.
„В него работят над 50 хил. души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места“, допълни икономическият заместник-министър. По думите му, сред високотехнологичните производства, това е браншът, който привлича най-много чуждестранни инвестиции. 
В последните години се забелязва тенденция за разширяване на съществуващи и установяване на нови производства в сектора, които произвеждат за водещи автомобилни марки. Успешни проекти са реализирани от инвеститори от Германия, Франция, Белгия, Япония, Великобритания и много други, бе изтъкнато по време на срещата.
Само в Русе автомобилният бранш е представен от две големи компании с водещи позиции в своите сектори - немската „ВИТТЕ Аутомотив“ и преминалата в канадски ръце „Монтюпе“.
Зам.-министър Манолев се ангажира да съдейства на немските инвеститори с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.