76 деца, които е трябвало да ходят на детска градина или на училище, но не са го правили, вече са записани в групите и в класовете. Това е станало само в периода от август досега, отчете вчера пред областната комисия по образование началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Най-много деца са върнати в клас в Русе - 40 на брой. Следва община Две могили - 12, по 4 в Бяла и Ветово, по 3 в Сливо поле и Ценово и само едно в Борово. От началото на националната кампания за връщане в училище на деца, незаписвани или отпаднали без причина, общо 126 момичета и момчета отново са в клас или в забавачките.
В момента се наблюдават по-специално 60 деца, за които има риск от повторно отпадане, посочи Георгиева. 32 екипа с 502 служители от сферата на образованието, социални работници, представители на общините и на МВР  се занимават с връщането на хлапетата в клас. Много сме признателни на органите на МВР, които ни предоставят информация за семейства, които заедно с децата си са напуснали страната - така спестяваме и време, и ресурс, като колегите пропускат адресите, на които вече се знае, че няма да открият никого, каза Георгиева.
Екипите са направили 767 посещения на адреси. На част от тях не са открили никого, въпреки неколкократните опити. До края на ноември списъкът на екипите предвижда още 53 адреса, на които специалистите трябва да позвънят и да потърсят децата, които според справките трябва да живеят там. 
На фона на внушителната бройка, която отчита Министерството на образованието и науката като върнати в училище деца, Русенска област звучи скромно с нейните 126, но трябва да се уточни, че ние не сме рисков район като Сливен, например, където бройката на върнатите в училище е 2000, припомни в коментар за "Утро" Росица Георгиева.