Ако ви се живее, не излизайте и не отваряйте. В града е бакелитен ад! Правят си социални и здравни експерименти с нас!, коментираха в понеделник вечер в социалните мрежи разгневени русенци. Те се оплакаха от остра и задушлива миризма, която причинява сълзене на очите и парене на гърлото. Хора, които живеят и в центъра, и в по-крайните квартали, определиха миризмата като на изгорял отпадък, бакелит и още различни химикали. 
В екоинспекцията в понеделник вечер са получени шест сигнала, които обаче са за задимяване, а не за конкретни миризми. Оттам отбелязаха, че по тяхна информация пожарът на депото се е възобновил и е много трудно неговото потушаване. 
Тлеенето в дълбочина продължава, което предизвиква голям дим, но открити огнища почти няма. Единственият начин да се спре този процес е запръстяване на целия проблемен участък, като досега работниците и техниката работиха в източната част, но заради вятъра от вчера са се насочили към западната, каза шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. Процедурата върви бавно, тъй като камиони пренасят пръстта от друго място до депото, а верижни машини я разстилат. Оказа се, че вчерашният ситен ръмеж не само не е подпомогнал процеса, а дори го е забавил, тъй като заради калта се е затруднило придвижването на техниката.