7 певчески състава взеха участие в хоровата среща „Св.Георги Победоносец“, която се проведе в три дни и е по повод 25-ата годишнина от създаването на детско-младежки хор „Св.Георги Победоносец“ към Общинския младежки дом. Юбилеят се навърши на 1 ноември, тогава тържествен празничен концерт изнесе хорът рожденик. С видео поздрави се включиха бивши хористи, повечето от които са се посветили на музиката, пристигнаха много поздравителни адреси, сред които и от Европейската федерация на хоровете в Брюксел и от кмета Пламен Стоилов. Русенският хор бе награден със Сребърна лира от Съюза на българските музикални и танцови дейци, която връчи оперният певец Момчил Миланов, зам.-председател на СБМТД и един от първите хористи в „Св.Георги“. 
Във втория фестивален ден в Доходното здание концерт изнесоха допуснатите след селекция хорове „Дунавски вълни“ /дамски състав/ от Русе, смесените хорове „Седянка“ от Силистра, „Родни звуци“ от Шумен и „Железни струни“ от Разград, камерните формации „Soul Voices“ от Добрич и „Златна лира“ от Търговище и вокалният ансамбъл „Фортисимо“ от Бургас.
По традиция заключителните изпълнения на хоровата среща прозвучаха в катедралния храм „Св.Троица“, а след това се състоя творческа среща на диригенти, пианисти и организатори.