Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна сезона като №3 в световната ранглиста и го завърши на 19-а позиция!

От началото на кампанията Гришо записа едва 24 победи в 43 срещи, а този резултат му коства място в топ 10, като той бе на косъм от това да отпадне и от топ 20 на световния тенис.

Сезонът му приключи със загуба от Марин Чилич (Хърватия) и така гаджето на Никол Шерцингер за шеста поредна година бе спрян в осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

Титлата във френската столица завоюва руснакът Карен Хачанов, който благодарение на този успех скача със седем места до единадесетото - върхово постижение в кариерата на 22-годишния московчанин.

Новак Джокович официално измести Рафаел Надал от първото място в ранглистата, а десетката допълват Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро, Александър Зверев, Кевин Андерсън, Марин Чилич, Доминик Тийм, Кей Нишикори и Джон Иснър.

Гришо, от своя страна, не успя да спечели нито една титла през годината и игра само един финал – в Ротердам, където загуби тежко от Роджър Федерер.