„Дунав“ изигра най-добрия си мач от началото на сезона. Само след 23 минути игра отборът водеше срещу „Витоша“ /Бистрица/ с убийственото 3:0. Ахмед Ахмедов откри резултата в 6-а минута с акробатичен удар от въздуха и след подаване на Божидар Васев, Светослав Ковачев бе изведен сам срещу вратаря в 15-а и покачи на 2:0 с кинжален удар, Ковачев пък асистира в 23-а минута за второто попадение на Ахмедов.  
След тази победа „Дунав“ се отлепи от дъното и преди последните мачове от кръга вече заема 10-о място с 14 точки. В следващия кръг отборът ще гостува на „Ботев“ /Враца/.
„Получи се това, което бяхме планирани. Всички са раздадоха. Отвън може би изглеждаше прекалено лесно, но едно е да си на терена, друго - на трибуните. Искам да благодаря за подкрепата на феновете. Ще ми се стадионът да е пълен. Ако измъкнем срещу срещу „Ботев“ /Враца/, съм сигурен, че заетите места на Градския при домакинството ни на ЦСКА ще бъдат доста повече. След това уникално 3:0 имаше лек и обясним спад в играта ни. Важното беше да не получим гол, а момчетата да се забавляват. Радостното е, че видях един преобразен отбор, който игра футбол с настроение. Най-сетне ни се получи! Няма да отличавам персонално когото и да е било, защото всички - и титулярите, и резервите, се държаха отговорно. Сега не бива да летим в облаците, а да бъдем постоянни“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
И едно уточнение - контролата на отбора този петък в Румъния ще бъде срещу „Волунтари“.     
„Дунав“: Антонов, Петров, Ковачев, Динков, Костадинов, Станоев, Попадийн, Васев, Коконов, Ковачев, Ахмедов /Патев, Балджийски, Иса/.
„Витоша“: Василев, Гочев, Кутев, Садула, Цанков,  Милчев, Купенов, Долапчиев, Котев, Лазаров, Христов.