Един от най-големите вълшебници на словото сред съвременните български белетристи - Александър Секулов, ще се срещне с русенци в петък вечер в книжарница "Хермес". Секулов, който е в състояние от всяка, дори най-обикновена дума, да направи цветен и пълен с аромати образ, ще сподели с русенските си почитатели две от своите прозаично-поетични книги. Това са новите издания на "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица и портокалите", на които издателство "Хермес" направи неотдавна нови изящни издания. 
Какви материци, пустини и океански бездни прекосяват Грейс Семич и Наско Х. в опит да срещнат своите бездни любов след двете горещи нощи преди векове? И дали Грейс ще открие всичките малки делвички, върху които - ако са пълни с вино - може да прочете историята, която неистово издирва? И какво може да му се случи на човек, докато гони изчезването от площада в Сиена през пристанището на Валпарайсо до кафенето в Лугано с упойващ мирис на абсент? 
На тези въпроси отговор дават двете неголеми по обем, но попили половин вселена книги на Секулов. А той самият ще допълни отговорите лично - в петък, 9 ноември, от 18 ч в книжарница "Хермес" на "Александровска" 71.