Евродепутатът Андрей Новаков посети няколко общини в Русенска област. В петък той започна обиколката си от Бяла заедно с народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев, където разгледа нова детска площадка в детска градина "Пролет", градежа на новия корпус на училище "Панайот Волов“ с 3,7 млн лева, отпуснати от Министерски съвет, и разговаря с беленчани.
В Ценовско Новаков и Нунев присъстваха на водосвет за здраве на жителите на село Караманово в ремонтирания храм "Св.Възнесение Господне", а след това откриха нова зала за фитнес в Новград. По-късно те разгледаха ремонта на пътни участъци в община Борово и посетиха село Брестовица и джамиите в Горно Абланово и Обретеник. Вечерта в събота Новаков и Нунев се срещнаха в село Сваленик с арендатори, ловни дружинки и представители на ловностопански район "Батаклията". 
В неделя евродепутатът Андрей Новаков се запозна с работата по няколко инфраструктурни проекта в Сливо поле, а следобеда посвети на изпълнението на големите проекти в областния град. В Русе зам.-кметът Димитър Наков показа на Новаков обновените улици "Славянска", "Чипровци“ и "Шипка", реконструкция на бул. "Придунавски" и рехабилитацията на кейовите стени на пътнически терминал.