36-годишен мъж преби до смърт третия си братовчед заради любовна връзка с жена му. Убийството е станало в Сваленик в петък около 21.30 часа, а два часа по-късно убиецът е заловен да спи в къщата си. Разследване по случая се извършва под надзора на Окръжна прокуратура.
Преди шест месеца Межднун Курдов, по прякор Мечито, заварил в дома си съпругата си Аси и 37-годишния си братовчед Шахин Курдов голи в леглото. Ядосаният мъж веднага изгонил жена си при любовника й и пратил двете им деца на 6 и 10 години при майка си. 
До петък двамата не поддържали никаква връзка. Вечерта обаче Межднун се напил, отишъл в къщата, където Аси живеела с любовника си, забил й няколко юмрука и се нахвърлил върху братовчед си. След като го повалил на земята с крошета в лицето, Межднун започнал да го рита в главата и Шахин изпаднал в безсъзнание. В това време Аси избягала при съседи и в 22.35 часа подала сигнал на тел.112.
На място пристигнали полицаи от РПУ-Две могили и линейка. Медиците се опитали да помогнат на пострадалия, но усилията им били напразни и те предали трупа на униформените, за да бъде закаран в съдебна медицина.
Аси казала на криминалистите, че съпругът й Межднун е убил Шахин и те се отправили към къщата му, където го намерили да спи в леглото си. Той бил толкова пиян, че дори не се опитал да скрие опръсканите си с кръв дрехи и гуменки. Межднун Курдов е арестуван за 24 часа с полицейско разпореждане, което в събота вечерта е удължено от Окръжна прокуратура на три денонощия. 
Убитият Шахин бил пройдоха и пияница и няколко пъти са му сваляни номерата на колата заради шофиране в пияно състояние, показала справка на полицията. Той не работел нищо и бил толкова беден, че в къщата, в която живеели с Аси, нямало мебели, телевизор и дори хладилник. Двамата спели на земята и се хранели с каквото намерят, показал огледът на място. Межднун пък бил много здрав физически, откъдето произлизал и прякорът му Мечито, защото работел хамалска работа, с която изкарвал пари за прехрана на семейството си. По принцип той бил добър човек, но като се напиел, ставал раздразнителен и често налагал жена си.