Джаз фюжън триото „PlaYIS“, на чиито изпълнения русенската публика ще се наслади на 16 ноември, намига закачливо още от името. Защото е съставено като игра на думи - от play /свиря/ и инициалите на самите музиканти Ясен Велчев, Ивайло Звездомиров и Стоян Янкулов: YIS. Но играта на думи е за афиша. На сцената идва ред за играта на звуци и триото убедително доказва, че владее виртуозно и тази игра.
И тримата музиканти са бивши членове на група „Те“, част са от „Тото трибют“ и концертите на Боби Кимбъл в България, участват в музикалните бендове на редица телевизионни предавания, изнасят концерти заедно с Джордж Дюк, Инкогнито, Мецофорте и други, записват музиката към филма „Вездесъщият“. Стилът на триото се определя като фюжън, в който се преплитат елементи от джаз, фънк, поп и дори фолклор, което загатва и заглавието на първия им албум („7/4“).
Почти всички пиеси в албума са композирани от Ясен Велчев, а аранжиментите са на тримата музиканти. Той е част от групата „Акага“ от създаването й до 2000 година. За кратко участва в проекта „LP Jazz Club“, след което основава популярната поп група  „Те“, следват участия със световноизвестни музиканти като Глен Хюз, Джон Лоутън, Дейвид Гарфийлд, Джон Пена, Франк Ит.
Роденият в Русе Ивайло Звездомиров започва музикалната си кариера в големи състави като София „Динамит брас бенд“, Биг бенда на БНР, по-късно е част от почти всички популярни български и чуждестранни поп и рок групи. Част е от група „Те“, „ФСБ“, а в момента участва в най - новия мюзикъл „Мамма миа“. Има участия с Джон Лорд, Боби Кимбъл, Майк Стърн и други.
Стоян Янкулов свири с рок, поп и джаз групи, с фолклорни ансамбли в български и международни групи, бил е част от Биг бенда на БНР, а в момента е в Биг бенда на Ангел Заберски. Канен е на фолклорни и джаз фестивали в Европа, САЩ, Япония. Участва в проекти на Боби Макферин, Хуан Гарсиа-Херерос, Окай Темиз, Корнел Хорват, Карло Рицо, Енвер Измаилов и други. Част е от рок групата на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, участва в няколко фолклорни, джазови и фюжън групи.