През 2014 г. саксофонистът Лионел Мартен и пианистът Марио Станчев се срещат с Джордж Гарзон, майстор на джаз саксофона, известен с групата си „The Fringe“. Гарзон е работил с най-големите : Майкъл Брекер, Мал Уолдрън, Дейв Либман, Данило Перес, Джо Ловано... 
От тази среща се ражда проектът „Madness Tenors“ с лидер Лионел Мартен. Следва албумът „Be Jazz For Jazz“ с Марио Станчев (пиано), Беноа Келер (контрабас) и Рамон Лопес (ударни). Музиката на „Madness Tenors“ е заредена със силна енергия, присъща на рока и фрий джаза, но в същото врече е мелодична и сценично атрактивна. 
„Madness Tenors“ е кръстоска на различни музикални и човешки пътища в джаза. „Bulgarian Madness“ е вълнуваща среща между саксофониста Борис Петров, пианиста Марио Станчев (колега от „едно време“ на повикания му в небесния Биг бенд баща - Петър Петров-Парчето), саксофониста Лионел Мартен, контрабасиста Беноа Келер и големия американски барабанист Сангома Еверет, работил с Дизи Гилеспи, Фароа Сандерс, Мал Уолдрън. Сангома Еверет замества Рамон Лопес за този единствен и исторически концерт.
Марио Станчев е роден на 16 март 1948 г. в семейство на музиканти. Завършва Софийската консерватория със специалност „Хорово диригентство“, но отрано проявява интерес към джаза. Първите му идоли са Рей Чарлс, Телониус Монк и по-близкият до него Милчо Левиев. Още като студент формира първия си квартет. В дългия си творчески път Станчев утвърждава собствен стил: експресивен, с отлично чувство за мелодичната линия в малките и големите музикални форми, с умело съчетание между традицията и новите търсения в световния джаз. През 1982 г. музикантът се установява в Лион, Франция, където основава и ръководи департамент по джаз към Лионската консерватория. Оттогава педагогическата му работа се редува с концертна и звукозаписна дейност. Станчев е автор на три оригинални методически помагала по джаз пиано. Освен в Лион, преподава в музикалното училище в Салон дьо Прованс (Южна Франция). Води майсторски класове в рамките на престижни джаз фестивали. Високо признание на педагогическата ду работа е поканата на Международната джаз асоциация да води майсторски клас в „Ню скул ъф мюзик“ (1995 г.).
Качествата му на изпълнител и композитор биват забелязани и високо оценени. Марсиал Солал, един от най-виртуозните и самобитни пианисти в джаза, нарежда Станчев сред ярките имена във френския джаз през 90-те години. Свирил на сцените на четири континента - от Китай до Мартиника, от Финландия до Африка, без да пропуснем да споменем родината на джаза, Америка.
Лионел Мартен е плодовит музикант, който през годините мултиплицира опита и проектите си. Този популярен джазмен започва музикалните си занимания със саксофона още на 7-годишна възраст в класическо музикално училище. Активен на международната джаз сцена, Лионел Мартен свири в Куба с оркестъра на Люк Ле Маднес, като същевременно участва активно в триото „Resistances“. Участва и в групата „uKanDanZ“, с която записва два диска и прави световно турне.
Успоредно с това Лионел Мартен работи върху акустични проекти съвместно с акордеониста Жан-Франсоа Басе и пианист Марио Станчев. 
Сангома Еверет е роден в Норфолк, Вирджиния, но от 20 години живее в Лион, Франция. Той е барабанист, който обича да изучава различни музикални стилове и култури: госпъл с Ла Вел Дуган, електро с Лорен Гарние и Карл Крейг, фолклор от Гана, афро джаз с фела Кути а напоследък концертира с легендата Рене Утрегер. Последните години Сангома продължава своите музикални приключения със своята нова група „The AfroCuban Project“.
Роден през 1974, Беноа Келер бързо се налага като един от най-всестранните млади басисти на френската джаз сцена и работи с най-известните френски джаз музиканти.
Едва ли има почитател на джаза в Русе, който да не познава Борис Петров. За него ще кажем само едно - талантът му е толкова ярък и витален, че не само оцеля под дебелата сянка на името на изключителния му баща Петър Петров-Парчето, а и се разви и продължава да изкачва висини. И то не у дома, в Русе, където и стените помагат, а в безмилостно конкурентна среда, където дори и вуйчо владика не може да стори кой знае какво, ако нямаш дарба и способности да я развиваш. 
През 1991 г. Борко Петров основава джаз трио „Русчук“, с което следващата година печели голямата награда на фестивала в Букурещ. През същата година е ученик в майсторски клас по пиано на Милчо Левиев. От 2000 година е солист оркестрант на Биг бенда на БНР, където работи и досега. Гост-музикант е в много концерти на симфоничния оркестьр на БНР, активно участва в джаз фестивали в България и чужбина. През 2013г. е поканен от проф.Пламен Джуров да изпълни неговия Концерт за алт саксофон и оркестър. 
От 2013 година е и музикален директор на джаз фестивала в Русе, с което продължава традициите, създадени от неговия баща, но със собствен стил и модерност.