Едно от най-пъстрите събития в тазгодишния Джаз фест в Русе ще бъде джем сешънът в "Макс клуб" на 16 ноември от 22.30 часа. Празникът ще бъде открит от млад квартет с внушителна биография, а после... После няма да е за разправяне, а за преживяване!
Ето ги членовете на бандата, които ще открият "сезона".
Музикалният път на 24-годишния китарист Димитър Благоев започва на 6-годишна възраст, когато започва да свири на пиано. Няколко години по-късно открива китарата чрез рок музиката. В следващите години преминава през съвсем различни посоки, като изучава репертоарите на джаза и класическата музика. От 16-годишна възраст Димитър започва да свири редовно в биг бенда в родния си град Стара Загора. По време на двегодишното си обучение в Националната музикална академия в София започва да пише свои собствени композиции. През 2016-а Димитър се премества в Ница, за да учи в Консерваторията с легендарния френски китарист Филип Пети. Вече е свирил в Русе преди две години, има участие в различни формации зад граница, освен това е бил на една сцена с имена от българския и чуждестранния джаз като Христо Йоцов, Антони Дончев, Томас Кордоли, Джанис Харингтън и др.
Стефан Горанов завършва магистърското си образование в Холандия и САЩ. Участва на едни от най-престижните фестивали в Холандия, България, Литва, Германия, САЩ, Испания, Латвия, Турция, Тунис и Словения. През декември 2015-а записва първия си албум като лидер в Ню Йорк.
Станислав Арабаджиев е изгряващ талант на софийската музикална сцена като джаз пианист. След дипломирането си в НМА "Проф. Панчо Владигеров" (2014), където негови учители са Юлия Ценова, Антони Дончев и Христо Йоцов, той се изявява на една сцена с музиканти като Венцислав Благоев, Милчо Левиев, Камелия Тодорова, Петър Салчев и джаз велеция от САЩ и Холандия. Със своето джаз трио Станислав прави поредица от концерти с Васил Петров.   Най-голямото музикално влияние върху Арабаджиев оказва Бил Еванс, но по пътя си той открива влияния от всички краища на света, които го отвеждат към нови и вълнуващи музикални пътеки.
Васил Хаджигрудев, контрабасист, бас китарист, част от все по-развиващата се музикална сцена на Балканите. Бакалавър по Джаз музика в "Принс Клаус Консерватория" Гронинген, Холандия. Хаджигруев е роден през 1987 г. в Ямбол, но семейството му се установява в София през 2000 г. В гимназията участва в редица пънк и хардкор групи, но по-късно усеща нужда да развие свиренето си, откривайки джаза. Учи в Нов български университет и в Националната музикална академия, но както повечето търсещи развитие млади професионалисти има нужда от повече и през 2011 г. отива в Гронинген, Холандия.