Петима русенски учители - по-точно, четири учителки и един треньор по джудо и самбо, станаха новите носители на титлата "Посланици на свободния дух в моето училище" на пищна церемония в зала "Европа" на Доподното здание. Конкурсът се обявява за поредна година от общинската фондация "Русе - град на свободния дух" и определя наградените, които са номинирани единствено от свои ученици. 
Тази година са постъпили номинации за 21 учители, като сред тях са и трима преподаватели от средното училище в Сливо поле. Въпреки че според регламента в конкурса могат да участват само учители от русенски училища, тримата сливополчани също получиха грамоти, подаръци и цветя. Букети, грамоти за номинациите и чантичка с логото на свободния дух получиха и 13 предложени за званието русенски педагози. 
Накрая кметът Пламен Стоилов връчи и наградите на петимата нови Посланици на свободния дух в училище. Това са Петя Михайлова, преподавател по история и география в средно училище "Васил Левски", Цецка Маркова, преподавател по география в Дойче шуле, началната учителка от основно училище "Отец Паисий" Селян Рийза, треньорът по джудо и самбо Владимир Великов и учителката по български език и литература в Европейското училище Галина Гиндянова.
Най-големият смисъл на това, което правим в училище, се изразява в това, което получаваме днес - любовта на децата и признателността за труда ни. Така Гиндянова обобщи искрените и много развълнувани видеоклипчета на учениците, с които те номинираха своите любими преподаватели.