Отец Милен отправи молитва за успех и благополучие преди късната тренировка на футболистите от "Дунав" вчера. Всички играчи начело с треньорския щаб се бяха събрали в съблекалнята. 
"Да сте здрави, силни и успех на терена! Щастие и късмет за вас и вашите близки!", пожела отец Милен.
По-рано през деня по инициатива на спортно-техническия екип в жертвоприношение бе принесено агне. 
"Дано най-сетне да ни потръгне, че ни се събраха поредица от неприятни резултати. Играем добре, все нещо ни препъва", коментираха в щаба на "Дунав".
Късната тренировка вчера бе насрочена за 17.30 часа, защото днес по същото време русенският отбор ще бъде домакин на "Локомотив" /Пловдив/ в мач от турнира за купата на България. Дуелът ще бъде решен в една среща. При реми в редовното време ще има две продължения по 15 минути. При ново равенство ще се изпълняват дузпи.
Съвсем наскоро дунавци победиха днешния си съперник с 1:0 в двубой от първенството на Първа лига. 
Главен съдия ще е елитният съдия от Шумен Станислав Тодоров.
"Дунав" отново няма да разчита днес на контузените Борислав Балджийски и Божидар Васев. Капитанът Мартин Ковачев пък ще е сред зрителите, защото бе наказан с лишаване от права за един мач заради натрупани картони. 
Затова пък старши треньорът Людмил Киров ще даде шанс на някои от резервите. Почти сигурно е, че като титуляр днес за първи път ще започне полузащитникът Дерик Менса. Очакват се рокади и на някои други постове. 
В същото време стана ясно, че "Дунав" се разделя с бразилеца Глаусио да Силва. Той изигра 8 срещи с екипа на русенския отбор, но не убеди, че може да е основна фигура.
"Ръководството и спортно-техническият щаб на ФК "Дунав" пожелават много успехи на Глаусио да Силва в бъдещите му предизвикателства", написа официалният сайт на клуба.