Идва краят на кошмарното разкарване от място на място в КАТ за регистрация на автомобил, вземане на нови номера, смяна на стари табели, прекратяване на регистрации и т.н. Всичко това до месец ще става на едно гише.
Гишетата за обслужване са пет, номера за тях ще се вземат от познатия и сега автомат. За да заработим по новия начин, е необходима промяна в софтуера, която очакваме да приключи до края на ноември, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР гл.инспектор Михаил Манов.
От началото на годината в КАТ са регистрирани 13 104 автомобила или средно по 80 на ден, сочи справка на пътната полиция. 801 от тях са нови, внесените от чужбина употребявани коли са 9072, а зачислените от други региони - 3231. Същевременно е прекратена регистрацията на 2702 превозни средства.
С въвеждането всички дейности на едно гише гражданите и фирмите вече няма да се разкарват от служител на служител в КАТ и това ще им спести много време, а ние ще имаме възможност да регистрираме повече автомобили, посочи главен инспектор Манов.
Новият ред допълнително ще свие работата на тъй наречените регистратори, които срещу определена сума преминават всички процедури от името на собственика и накрая му връщат колата с регистрация. Процедурата е законна, но дразнеща за чакащите реда си граждани, които трудно се добираха до номера, за да се наредят по-напред на опашката. Ангажиментите на регистраторите вече се свиват заради спадналия наплив на румънци кандидати за коли втора ръка с български номера, сега ги чака още един трус.