13-годишно дете загина в Русе, след като бе блъснато от влак. Инцидентът е станал на нерегламентирано място за пресичане. Детето е починало на място.
Сигналът е подаден малко след 13.30 часа вчера. Момчето се прибирало с приятели от Европейското училище. Групата тръгнала да пресече жп линията до Товарна гара, но шумът от ремонтите на близкия път заглушил изсвирването на локомотива на приближаващата композиция от Варна за Русе, която пътувала към гара Разпределителна.
Влакът помел момченцето и го оставил на място. Трагедията можеше да бъде още по-голяма, но вървящото с него момиченце успяло да отскочи назад и да се спаси. 
Със съучениците на убитото дете най-вероятно ще работят психолози, вчера лекари оказаха помощ на изпадналите му в шок родители. По непотвърдена информация семейството няма други деца.
Хора, станали свидетели на инцидента, коментираха, че мястото е опасно, а там редовно пресичат както възрастни, така и много деца.
От общината припомниха, че съвсем близо на около 200 метра, срещу транспортния портал на Русенския университет, отново на бул."Родина", има обезопасен жп прелез. Той е направен именно за пешеходците, които искат да стигнат от и до жк "Здравец Север".                        У