Отборът на Атлетико Мадрид победи с 2:0 у дома тима на Реал Сосиедад в среща от 10-ия кръг на испанската Ла Лига. ,,Дюшекчиите“ са новият временен лидер в Примера Дивисион с точка аванс пред шампиона Барселона и градския им съперник Еспаньол. Барса могат да се върнат на върха при успех в неделното ,,Ел Класико“ срещу Реал Мадрид.

Първата част вървеше към своя край, когато централният защитник на Атлетико Диего Годин засече с глава центриране на Анхел Кореа, за да даде аванс на ,,дюшекчиите“ преди почивката. Гостите от своя страна рядко достигаха до опасности пред вратата на Ян Облак, като не отправиха нито един точен удар за целия мач по посока вратата на столичани.

Логично през втората част падна и голът на успокоението за играчите на Симеоне. Той бе реализиран от друг бранител – Филипе Луис, който влезе като резерва в началото на второто полувреме за сметка на Лука Ернандес и отбеляза за 2:0 в 61-та минута. Възпитаниците на Диего Симеоне реагираха в двубоя на ,,Уанда Метрополитано“ след катастрофалната загуба с 0:4 при гостуването си на Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Това бе най-тежкото поражение на мадридчани под ръководството на Симеоне, който пое отбора през 2011 година.

В другите срещи от деня Жирона победи у дома с 2:1 Райо Валекано, Атлетик Билбао и Валенсия завършиха при нулево равенство, а домакински успехи постигнаха още тимовете на Селта и Леванте, които се справиха съответно с отборите на Ейбар и Леганес.