Българският боксьор Кубрат Пулев победи Хюи Фюри с единодушно съдийско решение пред пълните трибуни на зала „Арена Армеец“ в София и по този начин стана официален претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова асоциация (IBF), която в момента е притежание на Антъни Джошуа.

Кобрата показа страхотна форма пред родна публика и надигра категорично своя опонент, който допусна едва втора загуба в професионалната си кариера. Братовчедът на бившия световен шампион Тайсън Фюри започна активно, но Пулев завърши силно първия рунд, за да го спечели. Във втория рунд българинът успя да отвори аркада на лявата вежда на съперника си с точен ляв прав. Британецът взе третия рунд, но след това Кобрата продължи да доминира, а опонентът му изглеждаше все по-уморен. Критичният момент за Пулев дойде в осмия рунд, когато Фюри го намери с тежко дясно кроше, но Кубрат успя да се задържи на краката си и след това стабилизира ситуацията. В следващите рундове българинът напълно доминираше и търсеше нокаута, но Фюри успя да се задържи на краката си до края на последния 12-ти рунд.

В крайна сметка Пулев спечели с единодушно съдийско решение и записа 26-та от 27 мача на професионалния ринг. Кобрата вече е официален претендент са пояса на IBF, притежание на Антъни Джошуа и трябва да получи втори шанс да стане световен шампион при най-тежките.

По-рано тази вечер победа записа и Тервел Пулев, който нокаутира италианеца Леонардо Бруцезе още във втория рунд и спечели титлата на Европейския съюз в полутежка категория. За по-малкия брат на Кубрат това бе 12-та победа от 12 мача в професионалния бокс.