Скромните за обичайния размах на телефонната мафия 630 лева вкараха в затвора за две години и половина ветовския измамник Атанас Атанасов.
Подозираният за много удари в цялата страна 34-годишен мъж позвънил на 23 септември миналата година на 89-годишна жена от Русе, представил се за лекар и започнал да обясняма как дъщеря й била приета в болница със счупен таз и се налагало да й се поставят златни пирони. Операцията, разбира се, била скъпа, затова жената трябвало да приготви всичките си пари.
След първоначалната обработка „докторът“ прекъснал разговора, но скоро позвънил отново и запитал раздираната от тревоги майка колко пари е събрала. Старицата притеснено казала, че има само 630 лева, но към тях ще добави и медал от Българската армия, който бил жълт и вероятно бил златен.
Непознатият не останал впечатлен от чутото, но все пак поискал точния адрес на жертвата и изпратил „санитарка“ да прибере парите и бойния знак.
Чак след като ги предала, възрастната жена потърсила дъщеря си да я успокои, че е платила за операцията й. Тогава станало ясно, че всичко е лъжа и двете подали сигнал в полицията. В описанието на изпратената да прибере парите криминалистите разпознали близка на Атанас Атанасов и два дни след ужилването го арестували в дома му във Ветово.
Пред възможността да лежи 4 години в затвора Атанасов избрал да се споразумее с прокурора за 1/3 по-ниска присъда, която Районният съд одобри и измамникът е върнат в килията в Белене, където лежи вече 10 месеца след изготвяне на обвинителния акт срещу него.