Футболистите на "Дунав" ще имат двойна по-голяма мотивация за добро представяне в мача срещу "Черно море" във Варна. Играчите и треньорският щаб се срещнаха във вторник вечерта с фенове в русенско заведение и получиха уверение, че винаги ще имат подкрепата на трибуните. Двубоят с "моряците" на стадион "Тича" ще е утре от 17.30 часа. 
"Винаги ще сме отворени за такива срещи. В крайна сметка футболът е за феновете", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Той отново не ще може да разчита на контузените Борислав Балджийски и Божидар Васев. Пропусналият мача с "Локомотив" /Пд/ Петър Патев обаче ще е на линия. 
"Мартин Ковачев имаше леки мускулни проблеми, дадохме му почивка и ще тръгне с отбора", обясни Киров.
"Познавам много добре тима на "Черно море". Респект към варненци, играл за този отбор 5 години. Сега обаче съм от другата страна на терена. Илиян Илиев ми е бил старши треньор. Много го уважавам. Няма да скрия, че често съм се съветвал с него и съм се ползвал от помощта му", каза наставникът на русенския тим.
Според него двата отбора са от една черга.
"Запознат съм със силните и слабите страни на съперника. Ще ни е нужна агресия, каквато показахме през второто полувреме на мача с "Локо" /Пд/. Ще излезем на стадион "Тича" с идеята да не останем без точки", заяви старши треньорът.
Дунавци ще тръгнат към морето днес и ще отседнат в Балчик, където ще проведат тренировка.