Поредната катастрофа на пътя в района на бившия КТМ вчера пак създаде хаос в движението към и от Русе. Произшествието стана малко преди участъка с еднопосочно движение, където по традиция има опашка от тирове. Лек автомобил спира зад камионите да изчака в другата лента да мине кола, когато в багажника му се забива автомобил. Ударът е толкова силен, че и двете коли се нуждаят от големи ремонти, за да могат евентуално отново да тръгнат по пътищата, но за късмет пострадали няма. 
Катастрофата обаче стана причина за огромно задръстване. Свикнали да правят безнаказано каквото си искат в България, идващи да се наредят на опашката турски и румънски шофьори започнаха да навлизат в насрещното движение и това създаде страшен хаос.
Неправилно паркираните тирове ежедневно създават проблеми на пътя от Мартен за Русе и аз постоянно се обаждам на тел.112, но никой не взема мерки, заяви кметът на Мартен Димо Тонев.
Заради задръстванията, които се получават сутрин от опитващите се да изпреварят камиони, Мартен остава откъснат от света. Децата не могат да стигнат навреме на училище, а родителите им  - на работа. Държавата трябва да се намеси за разрешаване на този проблем, тъй като контролните органи само издават фишове и актове за глоби, които чуждестранните шофьори не плащат и продължават да карат както си знаят. А само на няколко километра на север, в Румъния, за най-малкото нарушение по пътищата полицията сваля номерата и докато не си платят санкциите, шофьорите не могат да продължат пътя си, посочи Димо Тонев.