Д-р Венцислав Георгиев за втора поредна година стана Лекар на годината в Университетска болница "Канев". Началникът на отделението по урология спечели приза с 500 от подадените близо 3000 гласа на пациенти и служители. Номинациите се събираха на електронния адрес на болницата и на страницата й във Фейсбук в рамките на инициативата "Златни ръце, добро сърце". Чрез нея здравното заведение дава възможност на пациентите и техните близки да изразят своята благодарност към лекар, който ги е впечатлил с грижата, отдадеността и професионализма си.  Наградата на д-р Георгиев бе връчена вчера на Медицинския съвет на началниците на отделения от изпълнителния директор на болницата доц.д-р Александър Парашкевов с  пожелание да бъде пример и за останалите колеги. 
Известният както с безупречната си професионална компетентност, така и с високата си етичност медик получи картина с русенски сюжет на художника Огнян Балканджиев, грамота и едногодишно безплатно паркомясто, което от миналата година е боядисано в червено и е с надпис „Лекар на годината“.
„Радвам се, че заедно с мен номинации имат и всички колеги от Урология, което го приемам като оценка на цялото отделение, защото работата все пак е екипна. Наградата ни задължава да се грижим още по-добре за пациентите, а как се постига, не знам - сигурно с работа“, каза д-р Венцислав Георгиев.
Много номинации са получили още началникът на неврохирургията д-р Огнян Игнатов, доц.д-р Йордан Андонов от Клиника „Ортопедия и травматология“, д-р Лилия Георгиева от отделение Неонатология, доц.д-р Георги Хубчев - началник на отделение Акушерство и гинекология, д-р Луиза Тончева, д-р Петър Зарзаланов, д-р Ася Шишкова и д-р Нели Узунова от АГ комплекса, д-р Силви Йорданов - началник на Централна операционна и д-р Пламена Огнянова от Спешно отделение.
Пациентите са изразили и специални благодарности към екипите на отделенията по урология, ортопедия и травматология, педиатрия и акушерство и гинекология. У