Нови 183 килограма пластмасови капачки предаде "Утро" в съвместната благотворителна кампания с федерацията по борба "Предай нататък за Мими". Средствата от преработката им влизат във фонд, който събира сума за покупката на специализирана количка за болната от тежка церебрална парализа Мария Василева. 
Особено активни бяха учениците и помощният персонал на училище "Васил Априлов", които събраха през лятната ваканция и предадоха 22 туби. По-рано априловци се отчетоха с още 24.
Много мощна подкрепа оказаха и възпитаниците на Спортното училище. Солиден бе още приносът на детска градина "Чучулига 1", Сдружение за учителска взаимопомощ и солидарност, служители от Малка община /Русе/, Взаимоспомагателна каса на учителите в Русе, Регионалната служба по заетостта, на Ралица Иванова и Любомира Солдатова от блок 47 в "Дружба 3", граждани от блок "Георги Бенковски". 
Благотворителната акция намери отклик чак в разградското село Прелез, от което собственичката на магазин Нежля Шукри изпрати 6 пълни догоре туби. 
Помощ предложи Университетска болница "Медика Русе". Ангажираната с каузата Зорница Николова, административен секретар на лечебното заведение, пое ангажимент да разговаря с майката на Мими по въпроса "Медика" да осигури подходяща количка и този разговор вече е проведен. 
Кампанията продължава. Всеки, който желае да помогне не само на Мария, но и на други деца, може да дари капачки в приемната на "Утро", като предварително се обади на телефон 082815628.  
Междувременно авторите на страницата във Фейсбук "Предай нататък за Мими" благодариха на всички, които участват в акцията, вестник "Утро" и федерацията по борба. Цитира се и любопитен случай с един от нашите приятели, извозил капачките до фирмата за рециклиране в София. Спрял на бензиностанция, а някакъв човек му се присмял с репликата "Клошарска кола".
"Аз съм щастлив от клошарската акция", пише той.