Три катастрофи с един ранен станаха на пътя Русе-Бяла за едно денонощие. Единият от шофьорите е бил пиян, което обяснява неадекватните му действия при изпреварване.
В събота привечер шофьор от Велико Търново се обърна по таван малко преди входа на Русе откъм Бяла. Инцидентът стана около 18.10 часа. Водачът на търновски хюндай предприел изпреварване на пежо също с търновски номер на правия участък преди хижа "Приста". В това време срещу него се задала друга лека кола, при което шофьорът на хюндая опитал да се върне в лентата си. Разстоянието обаче било малко, той се блъснал в багажника на пежото с лявата си страна, джантата му се откъснала и хюндаят се обърнал по таван в тревата. Колата се пързаляла 30 метра, преди да спре до крайпътно дърво. Шофьорът се е отървал без контузии, но дрегерът е отчел 1.8 промила алкохол.
Пак в събота, но сутринта, румънски камион с авточасти на път за Дунав мост се е блъснал в мантинелата в района на Гара Бяла. Причината е мокрият път, на който при опит да намали скоростта, водачът не успял да овладее волана и помел металната ограда. Ранени няма, пробата за алкохол на шофьора е отрицателна.
И в неделната утрин беше регистрирана катастрофа, при която лек автомобил с русенска регистрация се заби в задната част на турски ТИР в участъка между разклоните за Обретеник и Батишница. При удара пътник на предната седалка в колата е получил мозъчно сътресение и фрактура на десния крак. Пострадалият е откаран в УМБАЛ "Канев" без опасност за живота.
Според думите на шофьора на камиона той видял попаднал в канавката микробус и намалил скоростта, при което колата се навряла под каросерията му.